10 idei de mobilier din paleți pentru grădină și curte

FOTO: iamphildodd.com
FOTO: iamphildodd.com

Paleții care se folosesc la transportul și depozitarea a numeroase produse pot fi reutilizați sub alte forme în gospodărie.

Paleții devin cu ușurință mese, biblioteci sau rafturi. În Norvegia și Danemarca mobilierul din paleți a devenit o adevărată modă.

În funcție de gradul de uzură, un palet poate costa între 5 și 20 de lei. Pentru a face mobilier nu ai nevoie decât de un ferăstrău, un ciocan, câteva cuie și foarte multă imaginație. Pentru unele proiecte nu e nevoie nici măcar să le tai sau să bați vreun cui.

De asemenea, pentru a proteja lemnul de umezeală și pentru a ține cât mai mult mobilierul, e bine să-l tratați cu substanțe specifice sau să-l vopsiți.

În acest articol vă prezentăm câteva idei de mobilier din paleți perfecte pentru a înfrumuseța grădina sau curtea dumneavoastră.

În prima imagine este un stand realizat dintr-un palet pe care se pot monta ghivece. Puteți pune, fără probleme, chiar și ghivece mai mari, iar standul îl puteți poziționa în orice loc din grădina dumneavoastră.

FOTO: vitamin-ha.com
FOTO: vitamin-ha.com

Tot din paleți puteți face și ghivece mai mari sau să le mascați pe cele care nu vi se par estetice.

FOTO: thatsmyletter.blogspot.com
FOTO: thatsmyletter.blogspot.com

Un palet poate fi transformat direct și într-un ghiveci pentru flori. Dacă doriți să reziste mai mult puteți să-l tratați înainte să puneți pământul și să plantați florile în el.

FOTO: Hometalk.com
FOTO: Hometalk.com

În ghivecele din paleți puteți planta direct diverse tipuri de legume. Nu mai e nevoie să săpați și îi dă o altă față grădinii.

FOTO: dishfunctionaldesigns.blogspot.com
FOTO: dishfunctionaldesigns.blogspot.com

Tot din paleți puteți face un mic bar în aer liber, perfect pentru serile cu prietenii petrecute în grădina casei.

FOTO: xaxor.com
FOTO: xaxor.com

Puteți realiza din paleți suporturi, dar și ghivece din lemn pentru flori, pentru un efect rustic.

FOTO: upcycled-wonders.com
FOTO: upcycled-wonders.com

Nu aveți nevoie decât de două saltele, niște perne, patru role și niște vopsea pentru a realiza o canapea modernă pe care o puteți pune afară, în curte sau în grădină.

FOTO: nobiggie.net
FOTO: nobiggie.net

Pentru cei mici, tot dintr-un palet, puteți face un leagăn pe care îl puteți lega de crengile puternice ale unui copac.

FOTO: handmadecharlotte.com
FOTO: handmadecharlotte.com

Dacă nu aveți prea mult loc în curte pentru flori, puteți lua ghivece pe care să le puteți pune pe un raft realizat dintr-un palet.

Foto: countryliving.com
Foto: countryliving.com

Tot dintr-un palet puteți face și o mică bancă pentru grădina dumneavoastră. Pentru picioare puteți folosi niște butuci de lemn.

Foto: thegardenglove.com
Foto: thegardenglove.com

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.